Evenementen

Brommers kieken in de Karke in Steenderen

Weekend 11 - 12 aug

Mobiel erfgoed ontmoet religieus erfgoed in de Remigiuskerk

Inmiddels een terugkerend evenement. Mobiel erfgoed ontmoet religieus erfgoed in de Remigiuskerk in Steenderen. Nu is het thema De Nederlandse bromfietsen en daar kan Sparta natuurlijk niet in ontbreken. We zullen dan ook aanwezig zijn met onze clubstand en enkele Sparta bromfietsen. Verder kun je andere merken verwachten als Berini, Jamathi, Batavus, Fongers en noem maar op. Op zaterdag 11 augustus is er een toertocht voor alle merken klassieke bromfietsen door het prachtige Achterhoekse landschap. De toertocht is uitgezet door leden van de Sparta bromfietsclub.

Deelnemers voor deze toertocht kunnen  zich tussen 10 en 11 uur in de kerk inschrijven. Inschrijving voor toerrit, incl entree voor de tentoonstelling kost € 6,00 Het bedrag zal ten goede komen voor het onderhoud aan het kerkgebouw.

Op zondagmiddag 12 augustus organiseert Hotel Heezen op het marktplein naast de kerk een Streekproduktenmarkt met live muziek. Alle ingrediënten voor een gezellig festijn zijn aanwezig.

 

Dorpsstraat 20 in Steenderen. info: Jan Bijvank e-mail: j.bijvank@weevers.nl 06 29 58 57 79


« Terug naar Evenementen

Sparta voor 't leven

Geachte Sparta bezitter,

In de allereerste plaats willen wij U gelukwensen met het feit, dat U zich een Sparta bromfiets heeft aangeschaft! Hetgeen U hierover reeds verteld is, zal overtroffen worden door Uw eigen ervaringen, nu U één der modernste bromfietsen bezit. Deze zal Uw leven veraangenamen en mogelijk maken dat U thand in plaatsen kunt komen, die U vroeger met moeite en grote onkosten hebt kunnen bereiken. Wij van onze kant hebben alles gedaan en zullen ook in de toekomst redelijkerwijze gesproken nog alles doen om U tot een tevreden Sparta-gebruiker te maken. Daarvoor moeten wij echter voor alles Uw hulp inroepen door dit instructieboekje goed te lezen en de aanwijzingen nauwkeurig op te volgen.

U zult begrijpen, dat de Sparta, die zo weinig gecompliceerd en toch tot zulke grote daden in staat is, met overleg behandeld dient te worden, wil hij zijn functie goed blijven verrichten.

Dit boekje zal u een leidraad geven voor het rijden, de behandeling en de regelmatige controle.

Laat echter eventueel optredende storingen steeds door een goed vakman opzoeken en herstellen.

Wij wensen U heel veel genoegen toe met Uw bezit en twijfelen er niet aan of Uw Sparta zal U dit genoegen ook geven!

Sparta Rijwielen- en Motorenfabriek N.V. Apeldoorn

 

Ongeveer 45 jaar na het publiceren van deze tekst heeft de Sparta bromfietsclub de taak op zich genomen om  te zorgen dat Sparta's ook echt voor het leven meegaan. Op deze website proberen wij de bezitters van Sparta bromfietsen zo goed mogelijk te helpen om nu zelf het onderhoud aan hun rijwielen te plegen en ook om de hobby, middels toertochten, beurzen en andere evenementen, nóg leuker te maken.

 

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: