Forum

Dit is een topic in Forum » De Werkplaats » Bodywork » Beugels voorspatbord 3V ulm, afdekkappen, michelin city grip

Citeer
Privébericht
Naar profiel
Bewerk dit bericht

Hallo allemaal,

Weet iemand me te vertellen hoe lang de beugels tbv het voorspatbord  bij een sparta 3v ulm (16" velgen) van 1974 moeten zijn? 

Ik heb nu al 3 verschillende sets gekocht via marktplaats en nog steeds niet de goede! Undecided  Ik begin haast te twijfelen of de voorvorkbeugel niet de verkeerde is..  

En heeft iemand toevallig nog een setje afdekkappen voor over het scharnierpunt van de achterbrug liggen? Kleur maakt ne niet uit, spuitbusje wit heb ik liggen. Laughing

Gister ben ik bezig geweest om Michelin City grip banden te monteren.  De oude continentals waren naar schatting 25 jaar oud en waren zo hard als plastic. Dat voelt niet veilig in bochten, dus daarom beter vervangen. Ik zocht naar moderne banden met een negatief profiel. En zo kwam ik uit op de City Grip. Voor en achter zijn verschillend, en de banden hebben een "richting". Achter heb ik nu de maat 80/90 16 en voor 80/80 16. Rijden zelden lek vlgs beschrijving. En dat is maar goed ook want wát een ellende om ze over de velg te krijgen! Achter ging het nog wel, maar vóór.. er waren diverse vloeken, dreigementen met een klauwhamer en goede bandenlepels nodig om de band over de velg te wippen. De velg heeft een kleine slag aan de operatie overgehouden. Maar ik ben uiteindelijk bijzonder tevreden over het eindresultaat, het staat werkelijk super. 

Wel moest ik weer even wennen, hij voelde ineens veel zwaarder aan qua sturen. En de ulm huppelt een beetje, ik geloof dat ik ook een hoogteslag moet aanpakken met spakenstellen. 

Ik plaats zo nog wel een paar foto's! 

 

Grtz Marc

GerardMous
Citeer
Privébericht
Naar profiel
GerardMous

Van dat huppelen licht de band wel goed op de velg, niet dat die aan een kant de controle lijn niet gelijk licht aan de velg, gebeurt nog wel eens als je niet of te weinig montagemiddel gebruikt kan de band zich niet goed zetten met gevolg een hobbel/bult.

gr Gerard.

 

Syncrorcnys
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Syncrorcnys

 

Hallo Gerard,

Danl voor de tip! Ik heb de banden echt dik in het bandenvet gezet voor de montage. Ook de velgen! En nog was het een crime om de band over de velgrand te krijgen. Denk dat het te maken heeft me de veel stuggere zijwanden van de Michelins. 

Achterband zit er prima op, voorvelg heeft een paar mm hoogteslag. Ik zal eerst een beetje spelen met de druk, ze hebben nu 2,5 bar. Als dat miet gemoeg helpt dan ga ik een poging wagen om de spaken wat te stellen. 

Voorwiel

Totaal

Achterwiel

De kentekenplaat klopt niet hoor, die heb ik even van mijn GI50 geleend..  

piet vetnippel
Citeer
Privébericht
Naar profiel
piet vetnippel

De juiste bandenmaat is voor en achter 2.75 x 16. De maat die jij gekozen hebt kan wel, maar met name de voorband 80/80/16 is iets smaller en minder hoog dan 2.75. Dan moet je ook veel meer moeite dan om zo'n band om de velg te krijgen.

piet vetnippel
Citeer
Privébericht
Naar profiel
piet vetnippel

Ik zie op de foto dat er een spatbordbeugel ontbreekt. Ik heb er een voor je. Nog redelijk goed chroom ook. Haal maar op.

@tje
Citeer
Privébericht
Naar profiel
@tje

Hoi marc.

Misschien heb je hier wat aan heb ik een keer met een eigewijse fiets band gedaan, het wiel er uit en de spanning er bijna uit dan het wiel op de grond stuiteren maar wel vast houden en de spannig wel zo hoog houden dat niet de velg op de vloer slaat tijdens deze bezigheid het wiel draaien tot je helemaal rond bent gegaan indien een keer herhalen tot hij goed om de velg zit.

Het is een idee misschien kun je er wat meeOver dit topic

Gestart 15 Maart 2020 door

Laatste reactie door piet vetnippel


Meest recente posts

Even voorstellen
Het blok is wel veel ouder dan de brommer.Wellicht nog een...
25 Januari | 23:55 uur door henkp

Informatie over mijn Sparta Sport 2v gevraagd
Is van 1976 en is orgineel op het gele plaatje na.Niet restaureren...
25 Januari | 23:52 uur door henkp

Velgen Sparta G50 AV
Bijna goed, het zijn 19 inch velgen.De aanduiding van de...
25 Januari | 20:13 uur door pjotr

SA50 handleiding
Handleiding verkocht aan "Ouwe Luuk"   
24 Januari | 13:47 uur door 45069

Sparta Sport 3V - ULM
Deze link maar eens bekijken:...
24 Januari | 09:25 uur door 45069

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: