Forum

Dit is een topic in Forum » De Werkplaats » Bodywork » Sparta Happy in 't wit. Maar welk benzine kraantje?

Citeer
Privébericht
Naar profiel
Bewerk dit bericht

Beste forum leden,

 

Dit is mijn eerste post en onervaren met brommers, dus ik hoop dat jullie mij nog vaak willen helpen; het zit namelijk zo:

 

Ik heb sinds enige tijd een sparta happy, maar niet zomaar een, deze is van mijn moeder geweest en heeft ruim 30 jaar in de schuur bij mijn oma gestaan. En nu heb ik de tijd gevonden om hem rijdende te krijgen. Ik heb m nu redelijk schoon en blinkend gekregen en alle leidingen zijn geolied, maar nu komt het:

 

De benzine tank is redelijk roestig van binnen, ik heb deze geprobeerd te reinigen door er een paar dagen schoonmaak azijn in te doen en een tijd benzine maar nog te weinig resultaat, verder is het benzine tapje verstopt en ik zie geen kans deze te reviseren. Weet iemand wat een geschikt vervangend exemplaar is?

 

Vandaag heb ik naar de rwd gebeld om te vragen hoe mijn brommer rwd gekeurd gaat we worden, het vreemde is, er zit een kenteken op een witte plaat met 3 blauwe letters en 3 getallen. Echter konden ze helemaal niets met dit nummer. Verder hadden ze het er over dat ik de legaliteit van de brommer moest aantonen/bewijzen heeft iemand hier ervaring mee?

 

Tot zover alvast bedankt en groetjes

 

IvoB
Citeer
Privébericht
Naar profiel
IvoB

Allereerst welkom.

Het plaatje achterop is een verzekeringsplaatje, dan kon men zien dat je de brommer verzekerd had. Het andere is dat jij moet aantonen dat de brommer niet gestolen is. Je zou je moeder en oma een document kunnen laten ondertekenen waarin je uitlegt hoe jij aan die brommer bent gekomen. Zoiets lijkt mij voldoende.

De roest in de tank is altijd vervelend, het beste zou zijn om m te laten stralen. Bij mij heeft citroenzuurkorrels 30 jaar verval goed opgelost. Kan je op het interweb vinden hoe dat moet.

Benzine kraantje kan je even in diesel of wasbenzine laten weken een aantal dagen, als dat niet werkt kan je altijd een andere kopen.

Succes!!

wijnbelt
Citeer
Privébericht
Naar profiel
wijnbelt
Als de tank erg roestig is ,kun je ook verdunde zoutzuur gebruiken.(te koop bij Karwei)een paar uur laten weken. Daarna goed uitspoelen met was benzine en met een haarfohn drogen en vervolgens volgooien met 2takt- benzine. Wees wel voorzichtig met het zoutzuur.het is gemeen spul.
chrisluger
Citeer
Privébericht
Naar profiel
chrisluger

Dank voor de reacties zover, ik ben vandaag bij de fietsen winkel geweest voor het benzine kraantje en zij hadden geen vervangend exempaar, en verwezen mij naar internet. weet iemand een winkel en welk type ik dan nodig heb?

IvoB
Citeer
Privébericht
Naar profiel
IvoB

Oldtimerdelen.nl kan je.kijken, of Leertouwer in Soest even bellen

sparta_333
Citeer
Privébericht
Naar profiel
sparta_333

Meet even met een schuifmaat de dikte van de aansluiting op de tank maar ik denk dat je model van 16mm nodig hebt...deze zijn op vele brommertjes in gebruik. Idd bij oldtimerdelen ga je deze zeker vinden en daar heeft men nog wel wat spulletjes om jouw blokje ook even te voorzien van nieuwe olie en pakkingen. Plus als je lid zou zijn van de club kan je daar ook genieten van een mooie clubkortingSmileOver dit topic

Gestart 8 Oktober 2013 door

Laatste reactie door chrisluger


Meest recente posts

Informatie over mijn Sparta Sport 2v gevraagd
Helemaal mee eens, nogmaals..hij is maar een keer...
27 Januari | 22:24 uur door Ouwe Luuk

Even voorstellen
rechts draaiend is een ketting overbrenging tussen krukas en...
27 Januari | 21:57 uur door pjotr

Transmissie olie Sparta Rocky
Staat hier al best t eea over beschreven hoor.. je kunt bv...
26 Januari | 19:43 uur door Ouwe Luuk

Velgen Sparta G50 AV
Hoi Richard ik heb jou een pb gestuurd met wat vragen Groet Evert
26 Januari | 17:09 uur door Evert GH 64

SA50 handleiding
Handleiding verkocht aan "Ouwe Luuk"   
24 Januari | 13:47 uur door 45069

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: