Forum

Dit is een topic in Forum » De Werkplaats » Bodywork » Spuiter gezocht

Citeer
Privébericht
Naar profiel
Bewerk dit bericht

Beste,

het werk aan de brommer (GE 50 sport) gaat gestaag en enkele delen zijn overnieuw verchroomt en de wielen worden overnieuw gespaakt. laatse wat nog gedaan moet worden voordat aan de opbouw begonnen kan worden is dat de panelen overnieuw gespoten worden. 

Nu natuurlijk de vraag, wie o wie weet er een goede spuiter voor een betaalbaar bedrag. liefst ergens in het zuiden van het land (limburg) ?

Gr.

Goof
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Goof

Ik weet niet of je al de moeite hebt genomen om jezelf voor te stellen. Het lijk mij wel zo beleefd en je zult zien dat het erg veel helpt om respons te krijgen van de overige forumleden.

Gr. Goof

lutges
Citeer
Privébericht
Naar profiel
lutges

Beste Goof,

Denk dat het met plaatsen niet lekker liep heb al meerdere topics lopen over waar ik mee bezig ben.
Echter zie ik dat zo te zien het bericht niet aan mijn profiel gelinkt staat. 

Om even wat verder uit te wijden over evt eigen onderzoek etc. de lokale spuiters die ik heb gevonden bij een schadehersteller of via mijn garage (auto) komen terug met prijzen die mij nogal aan de hoge kant lijken. 
daarom de hoop of iemand hier een goede tip had. Als je evt op andere onderdelen van deze site kijkt zul je al meerdere vraagstukken van mijn restauratie project tegenkomen.

pjotr
Citeer
Privébericht
Naar profiel
pjotr

Hoi Lutges,

Het is voor ons een beetje lastig om te zien welke berichten je hebt geplaatst omdat je profiel niet openbaar is.. Geen idee eigenlijk hoe dit is om te zetten naar een profiel dat wel openbaar is. (mocht je dit zelf willen natuurlijk)

Goof
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Goof

Lutges,

het is idd wel wat anoniem zo zonder naam en profiel.

Maar om op je vraag terug te komen. Heb je er aan gedacht om je brommer te laten poedercoaten? je kunt na het aanbrengen van de kleuren, een blanke coating laten aanbrengen voor extra glans. Het resultaat is weliswaar iets minder strak en glanzend als bij een gespoten brommer, maar ik vindt het meer dan een dikke voldoende. Bijkomend voordeel is dat het erg kras- en slijtvast is; ik denk dat het er over 50 jaar nog strak op zit.

Ik heb zelf één brommer (GF 50 Tour) laten spuiten; dit kostte vlgns mij toen ca. € 600,-- € 700,-- De andere twee heb ik laten poedercoaten en dit kostte € 125,-- (excl de extra blanke laklaag). Mijn keuze was snel gemaakt. Het kan overigens alleen als de onderdelen gestraald zijn; dus als je plamuur hebt gebruikt, gaat het niet.

Onze brommers waren vroeger trouwens echte "werkpaarden" die nooit zo glimmend waren als veel brommers er tegenwoordig na een restauratie uitzien. Ik vind poerdercoaten daarom meer passen bij het karakter van de brommers. Aan de andere kant: het blijft een kwestie van smaak.

Ik heb eventueel wel een adres voor je in Veenendaal.

Goof

Geert
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Geert

het is idd wel wat anoniem zo zonder naam en profiel.

Kan topic starter niets aan doen, is een foutje in het forum waarvan ik zelf de oorzaak nog nooit heb kunnen vinden Wink Staat los van of het gebruikersprofiel openbaar staat of niet.

 

On-topic; ik heb meerdere brommers zelf gespoten; met spuitbussen en ook met compressor. Die met spuitbussen was niet fantastisch qua lak, dit zag er wat vlekkerig uit. Met de verfspuit werd het een stuk mooier. Heb hiervoor ook eens machine lak gebruikt in plaats van autolak. Voordeel daarvan is dat dat harder is en er dus geen blanke lak overheen hoeft. Daarom glanst het veel minder en komt het uiterlijk veel dichter bij de moffellaag die origineel over onze brommers zat. Nog leuker is dat het veel goedkoper is, blikje van een liter kostte iets van 20 euro, tientje voor grondverf, compressor en spuit had ik al. LaughingOver dit topic

Gestart 5 November 2018 door

Laatste reactie door lutges


Meest recente posts

Sparta Sport 3V - ULM
hierbij nog een foto van mijn andere sparta.   
23 Januari | 11:12 uur door Roorda

SA50 handleiding
Ik hoor het wel via pb
22 Januari | 22:53 uur door 45069

Achterste remtrommel blokkeert
Hallo. Heeft piet het probleem opgelost en zo ja wat was er aan de...
22 Januari | 10:02 uur door willemfamel@hotmail.com

decompressie hendel
Bedankt voor de uitleg! Vanmorgen wat spullen besteld, dus van de...
21 Januari | 10:57 uur door Kees Jan

Even voorstellen
Ik kan niet goed zien wat voor voornaaf het is, er zit een goede...
20 Januari | 19:37 uur door Arjan3000

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: