Forum

Dit is een topic in Forum » De Werkplaats » Bodywork » Terug van heel lang weggeweest!

remijanssen
Citeer
Privébericht
Naar profiel
remijanssen

Hallo allemaal, veel van jullie zullen mij niet kennen, maar ik ben al sinds 2008 lid van de Sparta Bromfiets Club. 

Het begon allemaal met de restauratie van de GC50 van mijn vader, deze brommer stond al ruim 30 jaar stil weg te roesten in de schuur, inmiddels ziet de brommer er zo uit:

Ik kon deze brommer zelf spuiten op mijn werk en mijn vader heeft hem verder in elkaar gezet, needless to say was ik besmet met het virus en ik besloot een Sparta Sport 3V uit het onderdelenfonds te kopen voor een zelfde behandeling.

remijanssen
Citeer
Privébericht
Naar profiel
remijanssen

Bericht bewerken ging helemaal fout, dus ik probeer het even zo:

Het Sachs blok is destijds door Hans Stevens helemaal onder handen genomen, helaas is deze beste man er niet meer om deze brommer opnieuw tot leven te zien komen, maar aan zijn blokje zal het zeker niet liggen!

De schaarse onderdelen haald ik uiteraard in bij Bert Van Amersfoort, deze man is helaas ook niet meer onder ons. wat kan er toch kan een hoop gebeuren in 10 jaar tijd.

Ik verloor ook mijn baan waar ik toegang had tot proffessionele spuitapparatuur, en ik woonde inmiddels op mezelf dus het project sparta werd op het schap gezet. en daar ligt het inmiddels al ruim 10 jaar.

Maar aangezien mijn vader binnenkort met pensioen gaat leek het hem erg leuk om dit project af te maken, dus zal het project binnenkort voort  worden gezet.

Ik zal ongetwijfeld nog dikwijls jullie adviezen en contacten nodig hebben, en ongetwijfeld vinden jullie het leuk om het proces te volgen.

Een aantal vragen:

Wie weet er een betaalbare spuiter in omgeving Apeldoorn?

De naven van deze brommer zijn van aluminium, maar aangezien ik nog bakken met spullen moet laten verchromen leek het me wel wat om deze mee te laten verchromen, heeft iemand hier ervaring mee? Of mogelijk foto's? Ik ben er benieuwd hoe dat zal staan.

Tenslotte ben ik opzoek naar een goede wielmaker om de wielen te laten spaken, wederom liefst omgeving Apeldoorn.

Ik hoor het graag, 

GerardMous
Citeer
Privébericht
Naar profiel
GerardMous

Hallo Remi, 

Verchromen van aluminium is een kosbare zaak en niet veel vechroom bedrijven kunnen dat, en persoonlijk zou ik het niet doen van orgine zijn de naven van een Sparta sport ook niet verchroomd, het hoort eigenlijk niet,

Nou weet ik niet waar je jou delen wilt laten verchromen, je komt uit Apeldoorn vlak bij jou zit een verchroom bedrijf in Vaasen (Galviron) zelf een paar keer geweest  en ik moet zeggen ik ga daar nooooit meer naar toe wat valt dat tegen, niet alleen al om de prijs en de wacht tijd voor dat het klaar is je bent zo 3 maanden verder, maar meer het eindresultaat dit is ronduit bedroevend.

groet Gerard   

remijanssen
Citeer
Privébericht
Naar profiel
remijanssen

User GerardMous zei:

Hallo Remi, 

Verchromen van aluminium is een kosbare zaak en niet veel vechroom bedrijven kunnen dat, en persoonlijk zou ik het niet doen van orgine zijn de naven van een Sparta sport ook niet verchroomd, het hoort eigenlijk niet,

Nou weet ik niet waar je jou delen wilt laten verchromen, je komt uit Apeldoorn vlak bij jou zit een verchroom bedrijf in Vaasen (Galviron) zelf een paar keer geweest  en ik moet zeggen ik ga daar nooooit meer naar toe wat valt dat tegen, niet alleen al om de prijs en de wacht tijd voor dat het klaar bent zo 3 maanden verder, maar meer het eindresultaat dit is ronduit bedroevend.

groet Gerard   

Ok verchromen is dan denk ik geen optie, wat doen de meeste mensen met hun alu naven? Polijsten, of misschien hoogglans verdichten zoals met alu velgen wel eens gedaan wordt?

Wbt. Galviron in Vaassen daar wilde ik inderdaad heen gaan, de GC50 van mijn vader is daar in 2008 gedaan en in onze ogen zag het er keurig uit. Wat vond je er zelf zo bedroevend aan? Een aanrader voor een beter adres hoor ik eventueel ook graag, mag ook stuk buiten Apeldoorn zijn als het echt verschil zou maken. Bedankt tot zover.

Groeten Remi

GerardMous
Citeer
Privébericht
Naar profiel
GerardMous

Hoogglans verdichten had ik nog nooit van gehoord heb het even opgezocht met google ziet er mooi uit misschien wel te mooi, ik heb ze gewoon goed op gepoetst is voor mij prima, je kan er ook te ver in gaan ik bedoel dat je het mooier kan maken als dat het ooit geweest is maar dat is voor een ieder wat hij wil, wat betreft het verchromen bij Galviron vlake delen zal ik niets van zeggen zijn goed maar als het gaat om delen zoals b.v een bagagerek in en om de hoekjes ,aanhechtingen, lassen dat was bij wat ze voor mij gedaan hadden slecht, geen chroom en het nikkel nog zichtbaar, terug geweest om het nog eens laten doen toen was het helemaal een ramp, nog steeds geen chroom in de hoekjes nikkel nog steeds zichtbaar ( het glom niet eens meer) en op de rechte delen zaten zakkers zo dik zat het er op, Nijmegen zit Latour iets duurder veel sneller klaar en perfect chroomwerk.  en nee ik werk daar niet heb er ook geen aandelen in of zo.   

remijanssen
Citeer
Privébericht
Naar profiel
remijanssen

Het hooglans verdichten wordt voornamelijk gedaan met autowielen, heb er verder geen ervaring mee maar kwam het ooit eens tegen aangezien mijn autowielen nodig eens moeten. Er te ver in gaan kan ik me iets bij voorstellen inderdaad. Het spuitwerk zal er ook "beter" uitzien dan een gemoffelde jaren 70 brommer gok ik zo, zolang het allemaal beetje in balans is kan ik daar mee leven. Die ervaring hebben wij zelf niet met Galviron, de wielen het bagagerekje, alles kwam er prima uit. Dit is wel 10 jaar geleden dus wie weet is dat bedrijf ook wel op de schop inmiddels.

Ik zal Latour binnenkort eens benaderen voor een offerte, bedankt!Over dit topic

Gestart 13 Mei 2019 door remijanssen

Laatste reactie door remijanssen


Meest recente posts

SA50 handleiding
22 Januari | 22:53 uur door 45069

Achterste remtrommel blokkeert
Hallo. Heeft piet het probleem opgelost en zo ja wat was er aan de...
22 Januari | 10:02 uur door willemfamel@hotmail.com

Sparta Sport 3V - ULM
Hoi  Jan het is een hele mooie machine geworden  .Ja er...
21 Januari | 22:22 uur door schreud

decompressie hendel
Bedankt voor de uitleg! Vanmorgen wat spullen besteld, dus van de...
21 Januari | 10:57 uur door Kees Jan

Even voorstellen
Ik kan niet goed zien wat voor voornaaf het is, er zit een goede...
20 Januari | 19:37 uur door Arjan3000

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: