Forum

Dit is een topic in Forum » De Werkplaats » Motorisch » Beste moment onsteking 3v

Rimmert
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Rimmert

Hallo

Wat zou voor een sparta 3v de beste onstekingtiming zijn? Het is een ronde membraan cilinder. Maar met alle variabelen van cilinder, hoek van de bougie en andere zaken dacht ik dat iemand op het forum hier misschien uitkomst kon bieden. Ik heb de handleiding van de site al doorgelezen maar wist niet duidelijk wat nou de beste voor mijn motor is. Ook omdat er volgens mij verschil was tussen topsnelheid en trekkracht. 

Geert
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Geert

Voor een membraancilinder zit het ontstekingstijdstip het beste tussen de 2,0 en 2,5 mm voor het BDP. Hiervoor geldt: hoe vroeger het tijdstip, hoe hoger de topsnelheid en lager de trekkracht. Zet je de ontsteking dus op 2,5mm dan zal de top nét ietsje hoger liggen dan op 2,0mm. Over dat tijdstip zijn wel weer verschillende meningen, in de handleiding staan 2 maten namelijk 1 voor nederland en een voor export brommers. Ik houd altijd de maten aan voor de export brommers, die zijn zoals de Sachs fabriek heeft aangegeven wat optimaal is voor het blok. Doordat hier in Nederland het ontstekingstijdstip ruim een millimeter later gezet werd, werd daarmee de topsnelheid extra omlaag gedrukt. 

De hoek van de bougie is van belang wanneer je de ontsteking afsteld met een kaliber via het bougie gat, zoals uitgelegd is in de handleiding. Er zijn ook andere methoden voor, bijvoorbeeld afmeten op het vliegwiel, dan geldt dat niet. Wanneer de bougie in een hoek in de cilinderkop staan dan zal de afstand die het meetkaliber aflegd groter zijn dan wanneer deze er exact haaks op staat. Bij een membraancilinder staat de bougie onder een hoek van 30 graden, de afstand welke het meetkaliber dan moet afmeten is dan omgerekend 2,3 -2,9 mm. Over dit topic

Gestart 12 Juli 2015 door Rimmert

Laatste reactie door Geert


Meest recente posts

Accu aansluiten 3V ULM
Dat is een goed idee, ga ik proberen. Bedankt voor je reactie! 
16 Februari | 23:42 uur door Syncrorcnys

rubberbussen voorvork sport 2v
Bij mijn weten zijn die nergens te bestellen, Er zijn mensen die ze...
16 Februari | 16:15 uur door remijanssen

Koppelingsplaten Sachs 501/3 bkf
Hallo!  De koppelingsplaten in mijn Sachsblok 501/3 bkf zijn...
16 Februari | 15:36 uur door Bennolientje

Gezocht tankrubber
Ik zoek nog een rubber strip voor over de felsnaad van de tank van...
16 Februari | 14:54 uur door musschejan

Gereedschap kastje
Hoi Pjotr Ik wil hem wel van je overnemen .Gr Jaap Stuur je wel een...
11 Februari | 21:08 uur door schreud

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: