Forum

Dit is een topic in Forum » Sparta Marktplaats » Gezocht » Spart

Nathanael89
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Nathanael89

Goedenavond beste mede sparta rijders,

 

Ik ben Nathanael 26 jaar en ben pas trotse eigenaar van een Sparta 3v sport uit 1970 geworden.

Ik ben vol goede moet begonnen om de brommer een beurtje te geven.

De decompressie klep kabel was ver heen en functioneerde niet meer, deze heb ik vervangen door een binnen en buitenkabel op maat met een smeerdopje aan de bovenkant zodat het altijd ''gesmeerd' loopt.

 

Nu zijn er een paar dingen waar ik mee worstel:

1. Er zit geen middenbok op dus ik ben gelijk gaan zoeken naar een middenbokje, deze heb ik gevonden alleen is dat ook het enige, er zat geen veer of boutjes bij.

Ik weet helemaal niet hoe deze origineel vast zit en of met veren of hoe dan ook, dus ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen, dmv een foto of uitleg?

 

2. Ik heb de brommer wat afgesteld, hij stond te rijk alleen lees ik overal dingen over een politie(membraam cilinder) snellere cilinder, heeft iemand deze toevallig te koop? of weet iemand deze te koop staan?

 

3. Heeft iemand een snellere pijp te liggen voor de cilinder, het hoeft ook geen kanon te zijn maar ik zou wel rond de 65 a 70km per uur willen rijden.

Ik weet niet hoe hard hij nu loopt ik schat 50/55 de snelheidsmeter werkt namelijk niet, dit is het volgende puntje.

4. Ja ik gaf het al aan snelheidsmeter werkt niet, iemand idee hier ervaringen mee als de aandrijving naar de snelheidsmeter werkt?

5. Zijn er ergens chrome delen te krijgen zoals de spatbord dragers en de tankschiltjes.

6. Ik zoek ook nog een bagagerekje:)

T.Bakker
Citeer
Privébericht
Naar profiel
T.Bakker

Leuk dat je bent begonnen aan een sparta! 

Hier een paar antwoorden op de je vragen:

1. Er zijn verschillende maten middenbokken, kijk dus even of je de goede hoogte bereikt. Er hoort een U profiel bij te zitten die met 4 M6 boutjes van zit aan je frame. Een lange M8 Bout zin in dit U profiel en is het scharnierpunt. Een veer die hiervoor gebruikt wordt kan je vast wel bij de ijzenwaren winkel op de kop tikken.

2. De Politiecilinder is geen membraam cilinder maar zuiger gestuurde cilinder. Is nieuw te verkrijgen, iets minder van kwaliteit maar voldoet voor mij prima. Het enige is dat hiervoor ook een nieuwe carburateur nodig is (17mm of 12mm). Weet niet welk nummer er nu onder hangt? Ook verschillen de motorsteunen met die van de vierkante cilinder en is er een nieuwe cilinderkop nodig. OOk een goede uitlaat is nodig en moeilijk te vinden. Kortom aardig wat onderdelen te verzamelen dus. Let ook wel dat het blokje in goede staat moet zijn. Deze cilinder zorgt bij mij voor lagers die naar een tijdje gaan rinkelen en vervelende speling gaan veroorzaken. Reken op een max van 65 km/h met de juiste tandwiel verhouding. Met deze snelheden moeten de remmen in goede staat zijn.

3. Snelheidsmeter is te checken doormiddel van de "lucifer" methode. Koppel de meter af en draai met een lucifer aan het vierkantje onderaan de meter. Oo kan je checken of de opnemer het doet door hetzelfde tructje. Meestal zijn de vierkantjes van de kabel afgesleten waardoor de meter niet wordt meegenomen.

5. Chrome delen moet je naar mijn weten laten stralen en opnieuwe verchromen (en volgens mij ook nog verzingen). Mooie details zijn altijd het duurste.

6. Bagagerekken vind je op MP en op beurzen. 2 Verschillende types. Even kijken naar je framenummer uit welk jaar je sparta komt.

 

Veel plezier er mee!

 

TimOver dit topic

Gestart 7 Januari 2016 door Nathanael89

Laatste reactie door T.Bakker


Meest recente posts

JLO G50 1961
Hallo. Bij rinky toy's is de bronsenbus 14mm 10mm diameter....
25 September | 16:27 uur door willemfamel@hotmail.com

Nieuwe Sparta liefhebber
Beste Spartanen, Ik ben nieuw hier op het forum. In het bezit van...
24 September | 10:36 uur door Lenni

Afstellen 3V bak.
Was ff vergeten om deze te plaatsen...
23 September | 20:00 uur door Ouwe Luuk

Sachs 50/3 weinig trekkracht
Ik zou naar 34 tds achter gaan. Heb vandaag een 32 tds erop gezet...
22 September | 22:07 uur door Ouwe Luuk

gezocht G49/3 of V49/3 motor
Hallo , ben vrij nieuw hier , en ben bezig met met een sparta gI50...
20 September | 10:31 uur door Willem Van Linden

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: