Forum

Dit is een topic in Forum » Sparta Marktplaats » Gezocht » Sparta 3v bouwjaar en boekjes gezocht

Jonathan
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Jonathan

Gezocht boekjes plus wat kleine onderdeeltjes. Ik heb een sparta 3v in orginele staat banden en wat andere dingen vervangen voor de RDW keuring 2 augustus. Nu heb ik zelf nog het probleem dat ik niet weet wat het bouwjaar is. Frame nummer is: 101850 NL B0138. Zelf heb ik gezocht naar boekjes bij documenten op sparta site. Maar wel technische map gevonden maar geen uitleg van frame nummer om aan te tonen wat het bouwjaar is. Waarschijnlijk 1971 (geen idee heeft iemand vertelt aan hand van framenummer) . Maar ik heb ook bij folders gekeken daar stond in de folder van sparta sport 3v alleen in dat hij in kleuren groen en rood was maar in ieder geval niet in bruin. Terwijl ik eigenlijk niet geloof dat deze is overgespoten. Weet iemand boekjes bij de brommer waarmee ik de keurmeesters het bouwjaar kan aantonen? Of heeft iemand nog onderdelen liggen die deze brommer perfect maken hoor ik het ook graag. Maar het belangerijkste vind ik nu dat ik het bouwjaar kan aantonen voor de keuring.

Groeten Jonathan

Jonathan
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Jonathan

Ik vind ook geen typegoedkeur net niet dit nummer?

sparta_333
Citeer
Privébericht
Naar profiel
sparta_333

Dag Jonathan,nu wat jou brommer betreft is het wel een beetje raar dat jou framenummer met een 1 begint. Dit zou moeten wijzen op bouwjaar 1971..maar er zijn uiterlijk wel wat verschillen. Het typegoedkeur kan kloppen daar op mijn 71 ook een sticker met B0138 staat, op de lijst staat B0138/1... Nu wat er volgens mij niet klopt voor bwjr 1971 aan jou brommer is o.a. de voorvork met rubbers,de bruine keur,de tankschilden, en het model voorspatbord... Ben je zeker dat deze nooit herspoten is? Mss zie je nog iets aan de binnenzijde van het frame... Of men heeft een later model trachten om te bouwen naar een model 71. En dan heeft men de koplamp en de kmteller vervangen door deze die er nu opzit en het achterlicht samen met het frameplaatje vervangen. Het typegoedkeurplakkertje is toch hetzelfde. Hopelijk weet je nu iets meer en veel succes met de brommer. Mvg Stijn

sparta_333
Citeer
Privébericht
Naar profiel
sparta_333

Hij lijkt toch wel veel op de foto die op de facebookpagina staat van de club. Deze waar 2 brommers zijn afgebeeld van de Amsterdamse polite met onderschrift Sparta Sport 2V ,augustus 1979...zo het dan toch een speciale uitvoering kunnen zijn? Wat denken de andere leden?

Ouwe Luuk
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Ouwe Luuk

Hallo Jonathan,

Volgens mij komt ie uit 71, ik heb dezelfde koplamp, voorvork met rubbers en volgens mij is ook het voorspatbord hetzelfde. Maar ik  heb `m hier niet op schoot om t even te vergelijken.. Die van mij is van 71.

succes Ronald

henkp
Citeer
Privébericht
Naar profiel
henkp

Beslist geen 71.Of de tankschilden,buddy,voorspatbord en lak is vervangen.En zijn er vorkrubbers opgezet.Geloof eerder dat er een ander framenummerplaatje is opgezet.Over dit topic

Gestart 12 Juli 2016 door Jonathan

Laatste reactie door Jonathan


Meest recente posts

Triboron
Hallo spartanen. Het is bijna zover de tank is bijna leeg om...
28 Februari | 15:05 uur door @tje

Diverse Vragen Betreffende GI Grand Sport 1966
Kleurnummer die ik gebruikt heb zijn de volgende Verborgen...
27 Februari | 21:34 uur door Sparta Sport

Terug van heel lang weggeweest!
Vandaag 1 van de laatste lastige onderdelen gemomteerd, een nieuwe...
27 Februari | 18:11 uur door remijanssen

sparta emblemen
Sorry staat alleen een kwartslag gedraait
24 Februari | 18:40 uur door @tje

Balhoofd Sparta 3V
Hallo Arjan, ik heb wel n sloper (Tour saxonette,  dacht van...
21 Februari | 18:03 uur door Ouwe Luuk

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: