Forum

Dit is een topic in Forum » Sparta Marktplaats » Te Koop » Sparta GG 50 Tour

Goof
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Goof

Beste mensen, op mijn 11-de (ben nu 47) heb ik een GB 50 Tour van mijn opa gekrgen en deze brommer volledig gesloopt om er een crossbrommer van te maken. Ik heb hier eigenlijk nog altijd spijt van. Nadat ik vorige week toevallig een advertentie zag van een GB 50, ben ik ben ik (weer?) besmet geraakt met het oude brommervirus en op zoek gegaan naar een project. Een GB 50 heb ik nergens kunnen ontdekken, maar wel een GG 50 Tour (marktplaats); het is niet de bode-versie. Brommer heeft geen kenteken, is wel compleet en loopt en schakelt goed volgens de eigenaar. De prijs is ook nog te overzien. Ik heb weinig info over de brommer kunnen vinden. Ik zou daarom graag in contact komen met eigenaren van een zelfde brommer die me eventueel info kunnen geven over deze brommer. Ik heb hem nog niet gekocht en ga vanmiddag (12-02-2014) voor de eerste keer kijken.

Maarten
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Maarten

GB-tjes komen nog wel eens voor op marktplaats hoor,

maar het enige dat ik als echt advies kan geven is dat je er van uit moet gaan dat er altijd nog van alles aan een brommer moet geburen voordat deze klaar is en op kenteken staat.

Goed lopen en schakelen, klinkt leuk, maar iets goed vinden is altijd erg subjectief.

Ben wel eens samen met iemand gaan kijken bij een 2vtje, zou perfect optrekken en schakelen, de verkoper brabbelde net wat anders toen hij even een paar blokjes op een gereviseerde 2v had gereden.

Vraag eens of het blok al eens is gereviseerd, 50 jaar oude lagers en keerringen mogen echt wel eens worden vervangen.

Kijk altijd ook naar de banden, geen productiedatum te vinden betekent automatisch antiek, lees, levensgevaarlijk. Staat er een productiedatum in, dan is 5 jaar een mooie maximum leeftijd, alles daar boven is oud, dus verdroogd gelijk aan wat antiek noemde dus vul maar aan.

Maarten
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Maarten

maar qua de GB, weet je nog of de tank van opa vlakke zijkanten had of compleet bol, verschil tussen de GB sport en tour is niet heel erg groot namelijk.

en qua de advertentie, wanneer je het advertentienummer van marktplaats even in een bericht zet, maak ik er een linkje van, kunnen we met zijn allen even kijken wat er wel en niet aan klopt.

Goof
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Goof

Als ik de oude foto's bekijk en de lijst met modellen die op de site staan, moet het de GB Tour zijn geweest; de brommer had de kleine tank. Ik ben intussen begonnen met het demonteren van mijn nieuwe aanwinst en het valt (nog?) niet tegen. Er is gelukkig alleen sprake van oppervlakkige roest aan het plaatwerk en frame. De chroom delen zijn wel redelijk verweerd en ook roestig; maar dat lijkt me logisch na 50 jaar. Ik ben al begonnen met een lijst met onderdelen die ik nodig heb. Ik heb ooit een oldtimer auto (Citroën DS/Snoek) en kon toen de meeste ondedelen via de club òf bij een aantal gespecialiseerde dealers aanschaffen. Wat zijn de beste adressen voor Sparta onderdelen? Heeft iemand ervaring met het opnieuw laten verchromen van delen en is dit kostbaar? 

sparta_333
Citeer
Privébericht
Naar profiel
sparta_333

 Als je dingen moet laten verchromen dan moet je eerst voor u zelf uitmaken of jou brommer er 1tje is die je voor lange tijd gaat bijhouden, daar de kostprijs van chromage heel vlug de werkelijke waarde van de brommer zal overstijgenUndecided Je kan eenvoudiger en goedkoper een mooi exemplaar kopen dan alle stukken te laten verchromen.

Je kan natuurlijk ook op zoek gaan naar mooi 2dehands chroom en zo stilletjes aan alles vernieuwen of het gewoon allemaal in zilverlak spuiten.

Is het mogelijk om eerst wat foto's van uw nieuwe aanwinst te plaatsen zodoende is het eenvoudiger om jou het juiste advies te verschaffen.WinkOver dit topic

Gestart 12 Februari 2014 door Goof

Laatste reactie door sparta_333


Meest recente posts

Gezocht: Miller schakelaar Sparta GD
Beste,Heeft iemand nog een ronde miller schaklaar liggen voor het...
16 Oktober | 10:48 uur door lutges

Gezocht: Ijzer rekje voor GD50 tour
Beste, Ik zoek het ijzeren rekje wat achterop vele tour...
15 Oktober | 22:58 uur door lutges

sparta sport v3 zadel
Alles loshalen dus en lekker de staalborstel erover en dan een...
14 Oktober | 21:46 uur door Ouwe Luuk

Sparta GD50 tour Capri-blauwgroen ?
Ik zal niet heel gauw een sparta kopen die ooit is over gespoten...
13 Oktober | 22:39 uur door pjotr

Sparta onderdelendag
User nelliesairbrush zei: Beste mensen, Ik heb me zojuist als...
13 Oktober | 00:07 uur door 45069

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: