Nieuws

200 Pagina's tellende speciale uitgave over Sparta i.s.m. vereniging De Oude Fiets

31 Maart 2018

In samenwerking met vereniging De Oude Fiets is deze mooie uitgave tot stand gekomen. Het heden, verleden, de familie en de fabriek komen aan bod. Reserveer nu!

In samenwerking met de Sparta bromfietsclub en de Sparta motorclub, brengt de vereniging De Oude Fiets een speciale uitgave over Sparta. Dat gebeurt in het kader van het 100-jarige bestaan van Sparta en ter gelegenheid van de Sparta tentoonstelling in het CODA museum in Apeldoorn.

 

Het boek heeft ruim 200 pagina’s en behandelt alle facetten van dit bijzondere tweewielermerk. Het gaat niet alleen over fietsen, motorfietsen en bromfietsen, maar ook over de geschiedenis van de familie Schakel, over de ontwikkeling van de fabriek, over beeldmerken en logo’s en nog veel meer. Daarnaast schreef vormgever en kunsthistoricus Reyer Kras een hoofdstuk over vormgeving van Sparta producten, speciaal over de motorfietsen en de bromfietsen, in relatie tot de vormgeving in de tijd. (Dat is ook het thema van de Sparta tentoonstelling.)

 

De hoofdstukken in het boek behandelen steeds episodes in de geschiedenis van Sparta, want dat is juist het kenmerkende van Sparta. Zij waren als geen ander in staat om hun complete productie een aantal keren volledig om te gooien: van fietsen naar motorfietsen, naar bromfietsen en weer terug naar de fiets. Daarnaast is ruim aandacht voor Sparta als dé trendsetter op het gebied van motorisch ondersteund fietsen, dat leidde van de Spartamet tot de eerste succesvolle elektrische fiets in Nederland. Naast de producten gaat het ook over de mensen achter het product. Wie waren de drijvende krachten achter het merk en waar haalden zij hun inspiratie vandaan?

 

Het boek meet 21 x 23 cm, gebonden, soft cover en full colour met ruim 250 afbeeldingen.

De schrijvers van het boek, Otto Beaujon, Herbert Kuner en Aad Streng, hebben allen een ruime ervaring in historisch onderzoek en schrijven daar regelmatig over. Het zijn grote liefhebbers van tweewielers.

 

Het boek wordt gelanceerd tijdens de opening van de Sparta tentoonstelling op 29 april 2018 in het CODA museum in Apeldoorn.

 

Omdat we als bromfietsclub hebben meegewerkt aan dit boek kunnen we eenmalig dit boek voor een speciale prijs aanbieden aan onze leden. Bij een afname van meer dan 100 stuks kunnen wij de boeken aan onze leden aanbieden voor de speciale actieprijs van slechts €8,- per boek. Indien er minder boeken worden afgenomen is de prijs € 10,-  per boek. De boeken kunnen afgehaald worden bij onze clubstand tijdens de opening van de Sparta tentoonstelling in het Coda museum in Apeldoorn op 29 april of tijdens de Sparta plus dag in Apeldoorn op 3 juni. De boeken kunnen vanaf 29 april ook opgestuurd worden. Dan komen er wel verpakking en verzendkosten bij van €4.50

 

Wilt u ook een boek bestellen? Email ons op nieuwsbrief@spartabromfietsclub.nl en wij zetten u op een lijst. Zet er ook bij of u het boek komt afhalen of dat u het opgestuurd wil hebben.

Klik HIER voor de Sparta tentoonstelling CODA

 

Klik HIER voor de Sparta Plus Dag Apeldoorn.


« Terug naar Nieuws

Nieuws archief


Evenementen


Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: