Forum

Dit is een topic in Forum » Algemeen » Galerij » Opknappen Sparta Tour

IvoB
Citeer
Privébericht
Naar profiel
IvoB

Die glimt hard!

JL
Citeer
Privébericht
Naar profiel
JL

Moet wel zeggen dat hij op de foto er iets schoner uit ziet dan dat hij is haha. Maar iemand enig idee wat er met mijn uitlaat aan de hand kan zijn dan? :S 

electronicasmurf
Citeer
Privébericht
Naar profiel
electronicasmurf

Die verkoolde stukken, is dat hard of een beetje smeer achtig? En is de uitlaat bocht ook vervangen? ik denk dat het kool is uit de uitlaatbocht(indien deze oud is) of uit de uitlaatpoort.

JL
Citeer
Privébericht
Naar profiel
JL

Daar lijkt het inderdaad wel op. Alleen sinds dat 'kool' uit mijn uitlaat kwam begint mijn uitlaat hard te trillen. Het lijkt dan net of dat de demper trilt of zoiets. Heb alles wel goed aangedraaid en naar mijn weten kan er niet iets los zitten in de uitlaat. De bocht zit goed vast. :S 

 

IvoB
Citeer
Privébericht
Naar profiel
IvoB

Je uitlaatpakking kan er schuin op zitten. Dan zit ie dus niet helemaal goed er op.

JL
Citeer
Privébericht
Naar profiel
JL

Even weer een update. Het bleek dat de klem van de uitlaat niet goed meer was en lostrilde onder het rijden. Heb deze vervangen en hij trilt nu niet meer. Heb daarnaast de pakkingen van de clinlinder vervangen en nieuwe motorrubbers aan de motor bevestigd. De brommer loopt nu heerlijk rustig. Alleen doen zich nu weer andere problemen voor. (het blijft een oude brommer:P)

Mijn licht doet het in één keer niet meer, ben zelf niet zon held met electronica dus wacht nog even tot iemand mij hier bij kan helpen. Daarnaast lijkt het dat mijn bougie of dynamo/vliegwiel een vonkend geluid maakt wanneer ik rijd. Dus niet alleen de vonk van de bougie maar daarnaast een snel vonkend geluid wat ik niet helemaal kan plaatsen. Weet iemand of dit probleem ligt bij de ontsteking van de brommer en is op te lossen door het afstellen van de ontsteking?

Tot slot ben ik nog opzoek naar een specifieke schroef :S die mijn handvat/schakelbak op het stuur bevestigd. (Zie foto ter verduidelijking.) De kop van deze schroef is namelijk geknapt. 

Tevens ben ik nog opzoek naar een nieuwe schakelaar voor mijn verlichting die in goede of betere staat verkeerd dan mijn huidige. (zie foto)

 

Jammer genoeg kan ik zaterdag niet naar de onderdelendag omdat ik moet werken, anders had ik daar zelf even kunnen kijken.

Iig nog bedankt voor jullie hulp en hopelijk kom ik door jullie weer een stuk verder met het opknappen van deze mooie Sparta!

Groeten,

JaapOver dit topic

Gestart 6 Augustus 2013 door JL

Laatste reactie door JL


Meest recente posts

Nieuwe website
Mail ontvangen,en het werkt.
22 Juni | 00:59 uur door henkp

Magura mb50
https://tomosmopedparts.nl/products/chokepal-chokeknop-tomos-a3-s1-...
16 Juni | 21:57 uur door 45069

3V rijdt, nu fijn stellen
Mooi dat je ecomax kunt kopen bij jou in de buurt Gerrit, wat t...
14 Juni | 16:24 uur door Ouwe Luuk

Kenteken Spartamatic
Nou dat zal niet meevallen, kun je deze niet gewoon laten keuren?...
10 Juni | 12:11 uur door Ouwe Luuk

Spartamatic
Ik ben op zoek naar een spartamatic frame plus kenteken of alleen...
9 Juni | 19:58 uur door Hjruiter

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: