Forum

Dit is een topic in Forum » Algemeen » Galerij » Sebasje's Sparta Sport 2v '69

Citeer
Privébericht
Naar profiel
Bewerk dit bericht

Hé hallo Sparta liefhebbers,

 

Misschien dat jullie mij nog kennen, ik ben Sebastiaan, 21 jaar jong en kom uit Genemuiden. Enkele jaren geleden heb ik meegereden met de sparta tourrit in Apeldoorn. Dat heb ik toen met erg veel plezier gedaan en ben ik nog veel vaker van plan.

 

Dit topic gaat over mijn eerste grote brommer liefde. Op mijn 15e was ik net zoals de meeste jongens op die leeftijd druk aan het zoeken naar een brommertje ! Ik had natuurlijk al een puchje in de schuur staan ! maar ik wou toch ook wel een echte bromfiets hebben, een herenbrommer. Toen ik in een showroom van een oldtimerzaakje deze sparta zag staan voor 399 euro ( Zonder kenteken uiteraard ) heb ik gelijk mijn spaargeld bij elkaar geraapt en diezelfde avond werd deze brommer thuisbezorgd. Ik mocht er immers nog niet op rijden.

Dan staat de bromfiets in de schuur, je mag er niet op rijden en er zijn nog best wel wat dingen wat je eraan doen wilt ! Zoals de velgen werden in de loop der tijd vervongen door nieuwe exemplaren, stuurtje werd vervangen, nieuwe ketting en tandwielen enz enz.

Ik heb van mijn 15e tot mijn 16e gigantisch veel kilometers gemaakt, overal ging ik heen met mijn sparta'tje. Totdat ik op mijn 16e besmet raakte met de snellere bromfietsen, de apriliatjes, hondas enz enz. Toen is mijn sparta ook verkocht voor 750 euro, lang niet slecht ! Maar wat heb ik achteraf een spijt gehad. Jaren lang miste ik mijn sparta. Totdat.... ik 2 maand geleden ( op mijn 21e inmiddels, dus 4/5 jaar na verkoop ) ik even op marktplaats aan het kijken was naar een leuk brommertje voor de winter. Toen kwam ik een sparta tegen, waarvan ik dacht ! Dit is opzich ook wel weer leuk, hij lijkt best veel op mijn oude sparta. Na de advertentie en de foto's eens goed bekeken te hebben begon ik steeds meer overtuigt te raken dat dit mijn oude brommertje was.

Ik dus gelijk opgebeld en diezelfde avond stond ik naast de sparta, hij was helemaal hetzelfde ! kenteken klopte en zelfs het stickertje van de Sparta bromfietsclub die ik er er toen opgeplakt had zat er nog op, wel waren de velgen weer flink aan het roesten, zat er lakschade op, miste er dingen, liep slecht enz enz maar ik zag wel in hoe hij er weer uit kon zien.

Nu 2 maand later ben ik druk met de restauratie begonnen, de bromfiets is zowat geheel gedemonteerd en ook het blok is bijna klaar voor een revisie. Ik ga jullie op de hoogte houden van deze restauratie en hoop aankomend jaar weer bij de Sparta dag te kunnen zijn. En ik hoop dat ik dan veel leuke reacties krijg op mijn 2v'tje.

 

De sparta vlak na aanschaf op mijn 15'e.

[IMG]http://i43.tinypic.com/ws1kdt.jpg[/IMG]

Na de gedeeltelijke opknap beurt een jaar later en vlak voor verkoop.

[IMG]http://i40.tinypic.com/2jboas9.jpg[/IMG]

Nu ( 07-01-2012 ) ben ik druk bezig met het blok, deze word klaar gemaakt zodat hij gereviseerd kan worden, hier een foto van het sterk vervuilde blok.

[IMG]http://i43.tinypic.com/21za1d.jpg[/IMG]

[IMG]http://i41.tinypic.com/v8d5wi.jpg[/IMG]

Met vriendelijke groetjes Sebas !

electronicasmurf
Citeer
Privébericht
Naar profiel
electronicasmurf

Wat leuk, dat je dan ook nog je oude sparta tegenkomt. Je zal wel een naar gevoel hebben gehad toen je merkte dat ie eigenlijk mishandeld was.

Foto's werken niet mer [img]..[/img] je moet op dat logotje met dat boompje(ja, als je goed kijkt is het een boom) klikken en daar de url invullen.

Zo dus:

Vlak na aanchaf op 14e

sparta

Na de gedeeltelijke opknap beurt een jaar later en vlak voor verkoop.

sparta

 

Nu( 07-01-2012 ) ben ik druk bezig met het blok, deze word klaar gemaakt zodat hij gereviseerd kan worden, hier een foto van het sterk vervuilde blok.

sparta

sparta

Geert
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Geert

Hoi Sebastiaan,

 

Leuk dat je je brommer weer terug hebt!

Ben je van plan er dit jaar weer mee naar Apeldoorn te komen?

 

Groetjes Geert

 

Sebastiaan
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Sebastiaan

He jongens,

Bedankt voor jullie berichtjes, ik wil hier idd mee naar Apeldoorn komen dit jaar, rond welke datum is die tourtocht ?

Ik ben al druk bezig geweest met het demonteren van de brommer, hij was echt in slechte staat. Op de foto's lijkt het nog erg leuk allemaal maar in het echt was het om te huilen ! De lakwerk was gewoon niets meer, chrome was ook meer roest. Hij heeft echt een paar jaar stil gestaan in een boerenschuur.

Ik heb vandaag ook enkele onderdelen naar de poedercoater gebracht, die hoop ik over een poosje terug te mogen ontvangen. Ze worden netjes gestraald en gecoat. Hopen dat het mooi word.

Onderdelen

Geert
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Geert

De Plusdag is dit jaar op zondag 3 juni: klik 

Ietsje later dan voorgaande jaren, dus ook ietsje meer tijd om de brommer klaar te maken Wink 

Voor mij zelf is dat ook de deadline om m'n GS klaar te hebben, kan het bijna rustig aan doen Laughing 

 

Groetjes Geert 

Sebastiaan
Citeer
Privébericht
Naar profiel
SebastiaanOver dit topic

Gestart 7 Januari 2012 door

Laatste reactie door goudse


Meest recente posts

Geen brandstof SpartaMatic AV
Zal nog eens een andere bougie proberen, vwb de carburateur, die is...
1 December | 21:48 uur door SPABO

gezocht rubber tussen blokje en eind ketingkast
Hoi Ties, ze staan nu beiden op marktplaats! Succes! Groet Ronald
28 November | 19:47 uur door Ouwe Luuk

Sparta 3V sport 1977 met kenteken te koop
Ik heb een rode Sparta 3V sport uit 1977 te koop. Loopt netjes, er...
27 November | 12:15 uur door Lowenthal

sparta broommers gezocht
Hoi Michiel, Ik heb een Sparta sport 3V uit1977 die ik wil...
27 November | 12:06 uur door Lowenthal

Vervangen handschakelhandvat
Dat zal wellicht met het stellen der kabels op te lossen zijn?
27 November | 01:52 uur door Ouwe Luuk

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: