Forum

Dit is een topic in Forum » Algemeen » Koffiehoek » Even voorstellen en vraag

jjhoekstra
Citeer
Privébericht
Naar profiel
jjhoekstra

Beste mede-spartalieghebbers,

Ik ben niet nieuw op dit forum, maar het is erg lang geleden dat ik een bericht heb gepost. Daarom maar even voorstellen. Ik zo'n 14 jaar in het bezit van een mooie donkergroene sparta sport 3V. Ik heb deze gekocht op mijn 16e met als doel om heen en weer naar school te kaggelen. Mijn trouwe sparta heeft me (bijna) nooit in de steek gelaten. ik reed per jaar gerust zo'n 13 á 14.000 km. Toen ik de smaak te pakken kreeg ben ik langere ritten gaan maken door Nederland. Uiteindelijk heb ik ook Duitsland toegevoegd als bestemming. Samn met een vriend ben ik op mijn 17e naar Winterberg gereden om daar te gaan skieeën. Prachtige rit, maar ik de het nooit meer. We raakten de kaart kwijt en het was echt, echt heel erg koud! In Duitsland afgestapt, stonden mijn benen na een uur nog steeds in U-Stand. In ieder geval een mooie ervaring.

De jaren erna ben ik overgesapt op een 2cv waaraan ik nog steeds veel plezier beleef. Lange tijd heeft de brommer stil gestaan, totdat die niet meer startte. Ik ben overgegaan op een revisie. Frame laten poedercoaten, nieuwe onderdelen en de motor heb ik compleet uit elkaar gehaald. Na de revisie reed die als een zonnetje... 

Maar toen...

Een verbrande ontsteking! Dat vond ik gek, maar mogelijk had ik een fout gemaakt bij het afstellen of vervangen van de condensator. Maar nee, dat was het niet. Hoewel ik mezelf redelijk handig vind, heb ik toch een fout gemaakt met, jawel: de krukaslagers. Deze hebben nu weer enorme speling. Omdat ik dat toen al met de grootste precisie heb gedaan, is het met niet gelukt. Daarom ben ik van mening dat ik het de volgende keer weer opnieuw verkeerd doe.

Ik ben daarom op zoek naar iemand die dat voor mij wil doen. Ik wil zelf de motor wel weer uit elkaar halen. Ik woon nu zelf in Z-Limburg, misschien is er iemand in de buurt. Zoniet, dan kan ik de boel versturen en overleggen we verder even over hoe en wat. Het lijkt me in ieder geval weer heerlijk om het jeugdige gevoel van de beginavonturen met de Sparta weer te voelen.

groeten Jonathan

@tje
Citeer
Privébericht
Naar profiel
@tje

Hoi jj hoekstra.

Wat een mooi verhaal, misschien heb je nog meer van die belevenissen mee gemaakt zou je in de sparta koerier moeten zetten.

Wat het blok betreft ik heb mijn 2v blok laten doen door wietse visser maar die woont in friesland uit z limburg is dat best een eind maar hij is wel erg goed kijk maar eens op facebook bij sachs revisie hobby fot,s en filmpjes.

jjhoekstra
Citeer
Privébericht
Naar profiel
jjhoekstra

Beste @tje,
Bedankt voor je bericht. Ik zal eens op hem zoeken!
Als ik een stukje voor de Sparta Koerier mag schrijven, zou ik dat wel willen doen.

Ouwe Luuk
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Ouwe Luuk

Kan nog net, inleverdatum kopij is 1 maart dacht ikOver dit topic

Gestart 17 Februari 2021 door jjhoekstra

Laatste reactie door Ouwe Luuk


Meest recente posts

sachs motor pakking
Ik heb t niet goed gelezen Geert! Sorry...ging weer te snel. Onder...
20 Mei | 18:25 uur door Ouwe Luuk

Mb50
Het kan goed zijn dat de contactpunten geoxideerd zijn en dat je...
20 Mei | 18:07 uur door pjotr

Jlo g50n snaar ombouwen naar ketting
Daar ben ik van overtuigd Ronald
19 Mei | 21:09 uur door René73

schone benzine
Dank je wel edwin, ik heb nog geen koerier gezien..
18 Mei | 01:15 uur door Ouwe Luuk

Viertakten Sparta Happy snorbrommerke
Hoi Ronald,   Ik heb het artikel  gelezen, ...
13 Mei | 08:05 uur door Rien48

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: