Forum

Dit is een topic in Forum » Algemeen » Koffiehoek » Even voorstellen, Plintje

Plintje
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Plintje

Hallo allemaal,

Bij deze wil ik me even voorstellen. Ik ben Sven, 23 jaar, en sinds kort bezit ik een Sparta Sport bouwjaar 1970. Al een aantal jaar stond deze brommer in een loods bij mijn, inmiddels, vorige werk. Vanaf het moment dat deze daar stond dacht ik die wordt ooit van mij :) en sinds kort is dit dan ook het geval. De brommer was van een kennis en ik heb hem dan ook voor een zacht prijsje over kunnen nemen. Dit is mijn allereerst brommer en oldtimer. Deze winter wil ik de brommer een beetje opknappen, zodat ik er van de zomer de weg mee op kan, wellicht dat ik hem in de toekomst volledig wil restaureren, maar ik wil er voorlopig gewoon van genieten. De brommer is altijd goed onderhouden en heeft nog een uitgebreide onderhoudsbeurt gehad voordat hij weggezet is. Hij is dan ook in rijdende staat weg gezet. Ik lees dan ook al een aantal weekjes mee op dit forum om wat meer kennis op te doen over het hoe en wat met betrekking tot de brommers. Er zit hier in ieder geval genoeg kennis ;) Daarom ook gelijk een vraag! Aankomende week wil ik de brommer vervoeren met een busje naar de plek waar ik hem op ga knappen. Nu heb ik al wat goed bedoelde raad gehad van verschillende mensen, wat bij mij uiteindelijk alleen maar tot verwarring heeft geleid. Voor zover ik weet zit er nog benzine in de tank, nu heb ik geluiden gehoord dat het beter is om eerst de tank leeg te halen vóór het vervoer, echter mijn gevoel zegt dat het beter is om dat niet te doen. Dus daarom de vraag, wat raden jullie aan?? Ik hoop dat ik nog flink wat jaren van de brommer kan gaan genieten en veel op dit forum rond kan hangen :). Overigens excuses voor de slechte kwaliteit van de foto's, heb deze met mijn tel in de ietwat donkere schuur genomen. Ik ga zo snel mogelijk wat betere foto's maken dus die zien jullie wel verschijnen!

b.doppenberg
Citeer
Privébericht
Naar profiel
b.doppenberg

hoi plintje

een mooie brommer zo te zien

van die benzine maakt niet zo veel uit hoor

maar het moet er wel uit 

en dan meteen tank even schoon maaken 

nou veel plezier er mee en doe je best

groet bert

pjotr
Citeer
Privébericht
Naar profiel
pjotr

Voor het vervoer kan de benzine er wel in blijven zitten, maar benzine verouderd dus voor dat je hem aan de praat maakt wel de benzine vervangen. Mooi origineel exemplaar zo te zien. Ik zou hem schoon maken en poetsen, deze brommer is nog veels te mooi om volledig te restaureren!  Maar dat blijft natuurlijk altijd je eigen keus.

Groeten Peter.

Plintje
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Plintje

Bedankt voor de reacties! De brommer is vervoerd en heb de tank schoongemaakt, zat wel wat roest in. I.vm. de roest er een benzinekraan met filter opgezet. Gister de carburateur uit elkaar gehaald en schoongemaakt en nog een hoop kleine dingen gedaan. Ook stiekem de lak al even in de was gezet, dus hij stond al mooi te blinken in het zonnetje!

 

goudse
Citeer
Privébericht
Naar profiel
goudse

dit is een mooie brommer.Smile

en heb je de brommer ook al laten draaien?

Sachsfreak
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Sachsfreak

Nog een zeer mooie brommer, houe zo.

Lekker genieten en lekker veel rijden.

Veel plezier ermee.

Groetjes SachsfreakOver dit topic

Gestart 30 Januari 2015 door Plintje

Laatste reactie door Sachsfreak


Meest recente posts

sachs motor pakking
Ik heb t niet goed gelezen Geert! Sorry...ging weer te snel. Onder...
20 Mei | 18:25 uur door Ouwe Luuk

Mb50
Het kan goed zijn dat de contactpunten geoxideerd zijn en dat je...
20 Mei | 18:07 uur door pjotr

Jlo g50n snaar ombouwen naar ketting
Daar ben ik van overtuigd Ronald
19 Mei | 21:09 uur door René73

schone benzine
Dank je wel edwin, ik heb nog geen koerier gezien..
18 Mei | 01:15 uur door Ouwe Luuk

Viertakten Sparta Happy snorbrommerke
Hoi Ronald,   Ik heb het artikel  gelezen, ...
13 Mei | 08:05 uur door Rien48

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: