Forum

Dit is een topic in Forum » Algemeen » Koffiehoek » Ik ben nieuw en heb heeeeeel veeel vragen .

riessie
Citeer
Privébericht
Naar profiel
riessie

Hallo allemaal!!

Mijn naam is Richard en ben gek op zo'n beetje alles wat te berijden is .... Met een verbrandingsmotor dan. Ik ben nieuw in de wereld van sparta en forums . Zelf bezit ik nog geen sparta helaas . Maar vaak zat op de solex van me oma en op de spartamet van me vader gereden . Zelf heb ik een puch macho rider en een peugeot rapido . In het verleden heb ik twee puch maxies , een peugeot 103sp , gilera citta , peugeot fox , honda vision , een paar chinese scooters 4t en een peugeot speedfight 2 gehad . Ik ben dus een beetje verslaafd eraan. Maar nu heb ik me ogen op een Sparta Happy laten vallen . Maar nu zag ik ook dat er wel wat verschillen zijn en is me het een beetje onduidelijk wat voor blokjes er bijvoorbeeld zijn . Ook zie ik verschillende tankjes . Op het moment kan ik niet een brommer kopen  omdat ik andere prioriteiten voor moet stellen . Maar dat geeft me wel de kans om alle info ervan te winnen . En ondertussen lees ik graag jullie verhalen en mooie foto's van de prachtige brompjes . 

Laughing

Maarten
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Maarten

Allereerst welkom,

de Happy is meteen wel een leuk type inderdaad, zijn namelijk flink wat uitvoeringen geweest.

Maar zijn hoofdzakelijk te scheiden in twee types. Bromfietsen met 502 motor gemaakt in begin jaren '70 en snorfietsen met Sachs 504 1 motor vanaf 1976. Snorfietsjes altijd met 12" wieltjes.

Voor zover ik weet zijn er maar twee Happy's met grotere wielen die ik zelf beide heb gebouwd en in de schuur heb staan.

Qua tankvorm zijn er eigenlijk maar twee echte types, de frametank voor en een "ballon"-tank voor. Er is eind jaren '70 ook een bromfiets met frametank voor maar dat is de Rocky.

Nu zijn er ook exemplaren geleverd met twee benzinetankjes, die heten ook Happy dus ga er eigenlijk maar van uit dat wanneer er aan de voorkant een tank zit, dat je dan over een Happy spreekt bij de snorfietsen.

Tankjes onder het zadel bij een snorfiets? dan gaat het om een Funny, maar veel mensen noemen die ook Happy, daar de goedkeuring is afgegeven op types Happy/Funny.Over dit topic

Gestart 4 Oktober 2014 door riessie

Laatste reactie door Maarten


Meest recente posts

sachs motor pakking
Ik heb t niet goed gelezen Geert! Sorry...ging weer te snel. Onder...
20 Mei | 18:25 uur door Ouwe Luuk

Mb50
Het kan goed zijn dat de contactpunten geoxideerd zijn en dat je...
20 Mei | 18:07 uur door pjotr

Jlo g50n snaar ombouwen naar ketting
Daar ben ik van overtuigd Ronald
19 Mei | 21:09 uur door René73

schone benzine
Dank je wel edwin, ik heb nog geen koerier gezien..
18 Mei | 01:15 uur door Ouwe Luuk

Viertakten Sparta Happy snorbrommerke
Hoi Ronald,   Ik heb het artikel  gelezen, ...
13 Mei | 08:05 uur door Rien48

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: