Forum

Dit is een topic in Forum » Algemeen » Koffiehoek » Leden voordelen als betalend lid

sparta_333
Citeer
Privébericht
Naar profiel
sparta_333

Naar aanleiding van de komende leden vergadering had ik graag toch nog eens het volgende onder de aandacht gebracht. Toen ik jaren geleden betalend lid werd van de club kreeg je o.a bij oldtimerdelen 10% korting bij de aankoop van onderdelen. Helaas is deze shop door een spijtig ongeval teniet gegaan. Kan er op heden niet vanuit de club eens werk gemaakt worden om bij andere leveranciers (oa. jmpb,puchshop ed..) ook iets van extra korting als lid te krijgen? 

Tevens is het als buitenlands lid ook niet mogelijk om een automatische incasso te doen voor het lidgeld waardoor er dan nog eens 5 euro extra bij komt voor gewoon een europese overschrijving te doen..ik begrijp wel dat het meer werk met zich meebrengt om een mail te versturen maar 1/5 extra van het lidgeld?

De onderdelendag is een super inititief maar jaren terug was er een lijst met beschikbare stukken zodat je toch een idee hebt wat er allemaal beschikbaar is. Kan dit op 1 of andere manier terug komen? Eventueel aan de hand van wat foto's? Wederom als je meer dan 200 km enkel moet rijden wil je toch graag weten wat er zoal bescikbaar is...

Graag jullie aanvullingen en reacties, maar ik wens iedereen alvast veel Sparta plezier..grtz Stijn

 

Geert
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Geert

Ben al een tijdje uit het club bestuur maar ik kan wel eea ophelderen:

User sparta_333 zei:

Kan er op heden niet vanuit de club eens werk gemaakt worden om bij andere leveranciers (oa. jmpb,puchshop ed..) ook iets van extra korting als lid te krijgen? 

Dit heb ik wel eens geprobeerd, staan winkels niet om te springen. Ben een paar keer bij JMPB in de winkel geweest en heb toen ook gevraagd of hij niet de Sparta en Sachs specifieke onderdelen in zijn webshop kon opnemen. Heel veel daarvan zijn gewoon bij de importeur te bestellen. Zelfs daar werd niet enthousiast op gereageerd helaas. Gelukkig is dat laatste probleem lichtelijk getackeld doordat Stephan nu voor het onderdelenfonds nieuwe onderdelen van de importeur kan bestellen en er dus geen winkel meer tussen hoeft te zitten. 

Tevens is het als buitenlands lid ook niet mogelijk om een automatische incasso te doen voor het lidgeld waardoor er dan nog eens 5 euro extra bij komt voor gewoon een europese overschrijving te doen..ik begrijp wel dat het meer werk met zich meebrengt om een mail te versturen maar 1/5 extra van het lidgeld?

Het is niet alleen "een mail versturen". De ledenadministratie moet ook controleren of alle facturen daadwerkelijk betaald worden en elk jaar weerk een aantal mensen driedubbel navragen om het na te komen. Vandaar dat de administratiekosten gevraagd worden. Je zou wel de penningmeester even een mail kunnen sturen, wellicht kan hij contact opnemen met de bank over de regelgeving van EU incasso's. Het zou heel goed kunnen dat die inmiddels aangepast zijn en dat het nu wel mogelijk is. 

De onderdelendag is een super inititief maar jaren terug was er een lijst met beschikbare stukken zodat je toch een idee hebt wat er allemaal beschikbaar is. Kan dit op 1 of andere manier terug komen? Eventueel aan de hand van wat foto's? 

Het zou enorm handig zijn als die lijst nog compleet was. Maar vroeger waren er ongeveer 150 items in het onderdelenfonds, inmiddels zijn dat er ruw geschat wel 1000. Dat allemaal overzichtelijk in een inventarislijst te zetten zou enorm veel werk zijn. We hebben een paar jaar geleden nog eens een poging gedaan maar er was geen doorkomen aan. Een optie is denk ik wel om een lijst van de nieuwe onderdelen die Stephan bij de imporeur besteld te publiceren. Dat zijn voornamelijk motorblok onderdelen, verlichting  en ook de witte spatbordplaten. Hier kan Stephan zelf meer over vertellen denk ik. Wink

Groet,
Geert

Bestuur
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Bestuur

Korting op onderdelen, assortiment aanvulling.

Ik heb dezelfde ervaring als Geert wat betreft het bemiddelen van korting bij een webshop. Een korting of producten laten opnemen in de webshop lijkt wel onmogelijk.
Vergeet ook niet dat de prijzen tegenwoordig al lager zijn bij de bekende shops.
Om een voorbeeld te noemen: Op de laatste factuur die ik heb van oldtimerdelen staat een koppelingsplaat set voor Sachs; € 8,00. Advies verkoopprijs van de leverancier is 5 euro. Na 10% korting is dat dus €7,20. €2,20 "te duur". Een korting op de huidige toch al krappe marge is dus bijna onmogelijk.

 

Automatische incasso.

Naar aanleiding van uw bericht hebben we nu contact met de bank en onderzoeken de mogelijkheden. Gezien de internationalisering met het IBAN nummer moet het mogelijk zijn. Vrijdag konden we niet meteen een antwoord krijgen. Ik ga er vanuit dat we aankomende week meer weten. Mocht een automatische incasso niet mogelijk zijn zullen we het tarief nog eens doorlichten om te zien of het bedrag nog reël is.

 

Voorraadlijst.

Het onderdelen fonds is inderdaad te groot geworden om een live lijst bij te houden met wat er in voorraad is. Het is zeker niet onmogelijk maar het is een hoop werk. Het opzetten van de lijst is geen probleem(kost een dag), maar het kunnen garanderen dat de lijst compleet en actueel is voor aanvang van de onderdelendag is bijna onmogelijk. Als er geen garantie is op actualiteit en compleetheid is de waarde van zo een lijst nul.

Van de nieuwe onderdelen heb ik wel een lijst. Ik zal deze tegelijkertijd met de stukken voor de ALV publiceren.

 

Groet,

Stephan

sparta_333
Citeer
Privébericht
Naar profiel
sparta_333

Bedankt Geert en Stephan voor jullie reactie. In afwachting heb ik mijn bijdrage (25 euro) via een europese overschrijving betaald.

Jullie spreken over een hele hoop nieuwe onderdelen die beschikbaar zijn via de club. Bestaat er voor de leden en zeker de buitenlandse leden niet de mogelijkheid om bv 1 maal per jaar deze dingen online te bestellen en deze te laten opsturen na betaling tegen kostprijs van verzending? Zodoende kan iedereen die het niet evident vindt of belet is om naar de onderdelendag te komen genieten van de voordelen van de club...wss gaan jullie dan nog meer leden bereiken en wat het werk betreft kan je het bestellen bv beperken tot 1 weekend per jaar.. kan dit voorstel op de ledenvergadering voorgesteld worden? Grtz Stijn

sparta_333
Citeer
Privébericht
Naar profiel
sparta_333

Kan bovenstaande vraag zaterdag op de algemene ledenvergadering aan bod komen aub? Mvg Stijn

electronicasmurf
Citeer
Privébericht
Naar profiel
electronicasmurf

Dit topic is opgenomen als ingezonden stuk.WinkOver dit topic

Gestart 22 Februari 2018 door sparta_333

Laatste reactie door electronicasmurf


Meest recente posts

sachs motor pakking
Ik heb t niet goed gelezen Geert! Sorry...ging weer te snel. Onder...
20 Mei | 18:25 uur door Ouwe Luuk

Mb50
Het kan goed zijn dat de contactpunten geoxideerd zijn en dat je...
20 Mei | 18:07 uur door pjotr

Jlo g50n snaar ombouwen naar ketting
Daar ben ik van overtuigd Ronald
19 Mei | 21:09 uur door René73

schone benzine
Dank je wel edwin, ik heb nog geen koerier gezien..
18 Mei | 01:15 uur door Ouwe Luuk

Viertakten Sparta Happy snorbrommerke
Hoi Ronald,   Ik heb het artikel  gelezen, ...
13 Mei | 08:05 uur door Rien48

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: