Forum

Dit is een topic in Forum » Algemeen » Koffiehoek » nieuw bij de club

Jeroen en Bram
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Jeroen en Bram

Hallo,

Sinds kort hebben ook wij een sparta 3v project in de garage staan. Voor ons is het nog even puzzelen af en toe, want veel technische ervaring hebben wij niet, maar met behulp van het forum en met het vooruitzicht op een prachtige Sparta hopen wij dat dit gaat lukken.

Vandaag zijn we aan onze Sparta begonnen. We hebben alles op een rijtje gezet en een lijstje gemaakt met wat we nog nodig hebben. Zodoende zijn we er onder andere achtergekomen dat we dringend een nieuw zadel nodig hebben. het bijgeleverde zadel is helemaal doorgeroest aan de onderkant, maar het klapmechanisme is nog in goede staat. Heeft iemand een tip waar wij een nieuw / gebruikt zadel zouden kunnen krijgen? Klopt het bijv. dat een Denfeld zadel passend is te maken?

Ook zijn we er achter gekomen dat de rode verf aan de binnenkant van ons achterlicht grotendeels eraf is. Is er een mogelijkheid om dit te herstellen, of zijn er vervangende achterlichten te koop?

verder zijn we nog nop zoek naar de volgende onderdelen:

  • Een wit plaatje voor op het achterspatbord
  • Een kapje voor het sachsblokje (linkerzijde).hier is namelijk een stuk afgebroken, waardoor het rubber van de kettingkast niet meer volledig aansluit. (Zie foto.)

Het is al meteen een hele lijst, maar hopelijk kunnen jullie ons helpen. Wij zijn namelijk nog wel even zoet met ons nieuwe project.

Groeten uit Oost-Maarland,

 

Bram en Jeroen van Schie.

Het kapje dat vervangen moet wordenons nieuwe project

FW91
Citeer
Privébericht
Naar profiel
FW91

Hoi Bram en Jeroen,

 

 

Welkom bij de club! Mooie brommer en zo te zien een mooi project!

De meeste van de onderdelen die jullie zoeken zijn o.a. hier te verkrijgen:

 

Hella “Zundapp” achterlicht:

http://www.jmpbonderdelen.nl/zundapp-onderdelen/framedelen/verlichting/achterlicht-zundapp-517-mod-hella.html

 

Wit “Sparta” spatbordplaatje:

 www.oldtimerdelen.nl > Sparta/Batavus > Frame > Artikel 7541

 

Origineel “Sparta” buddy plat model:

http://www.marktplaats.nl/a/fietsen-en-brommers/brommeronderdelen-oldtimers/m934092807-buddyseat-zadel-sparta-sport-2v-3v.html?c=be2da871b0d84f75c3056cc6db858f31&previousPage=lr

 

Het Sachs 3V carterdekseltje van de ontstekingskant is helaas wat moeilijker te verkrijgen. Het is een bekend probleem dat ze op die plek zijn gescheurd of afgebroken zoals bij jullie blokje het geval. Heeft vaak te maken met loslopen van het voorste tandwiel en/of ketting.

 

Om een onbeschadigde te vinden zal je goed het aanbod op beurzen en Marktplaats in de gaten moeten houden. Er zijn in Duitsland wel nieuwe imitatie dekseltjes te krijgen zoals bij deze site: http://www.mopedparts.de/de/hercules-sachs/motorteile-engine-parts/sachs-50-234/deckel-sachs-50-3-fahrtwindkuehlung-magnetseite alleen zijn deze voor een duitse uitvoering van het blokje waarbij de schroefgaten volgens mij niet helemaal gelijk zijn aan de Sachs 50 C NL (Nederlandse uitvoering).

 

Groet!

 

Freek

sparta_333
Citeer
Privébericht
Naar profiel
sparta_333

Hoi Bram en Jeroen, welkom welkom op het forum. Vooreerst als jullie lid worden van de club kan je bij oldtimerdelen een mooie korting krijgen van 10%...en krijg je enkele malen per jaar een mooi clubblad.

Wat het Denfeld zadel betreft kan je foto's vinden onder volgende rubriek: algemeen - gallerij - sparta sport 3V ...topic gestart door leeuw_12 dd 24/01/2015.

Daar kan je zien hoe men zo een sport denfeld zadel redelijk eenvoudig en goedkoop op een sport kan plaatsen.(zadels zijn oa ook verkrijgbaar bij JMPB)

Veel succes met het opknappen.

@Freek, bedankt voor de info wat deze "nieuwe dekseltjes" betreft. Mss weten de Sparta reviseurs van de club wel meer over het al dan niet passen van deze dekseltjes. In ieder geval kosten originele ongeschonden exemplaren een klein fortuin....

Geert
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Geert

User sparta_333 zei:

@Freek, bedankt voor de info wat deze "nieuwe dekseltjes" betreft. Mss weten de Sparta reviseurs van de club wel meer over het al dan niet passen van deze dekseltjes. In ieder geval kosten originele ongeschonden exemplaren een klein fortuin....

De deksels onder de link van Freek passen inderdaad niet. Deze hebben maar 2 schroefgaten, zijn voor de oudere smallcarter 3bakken. Deze is ook ongeveer 2 cm korter. Het deksel dat wij op onze Sparta's nodig hebben (zoals deze: KLIK) heeft 3 schroefgaten, vrij gemakkelijk te herkennen dus als je weet waar je op moet  letten. Wink 

@Bram en Jeroen, ik heb nog zo'n deksel liggen, zal die zsm even opzoeken en foto's maken. Stuur maar ff een berichtje als jullie interesse hebben. 

Grtjs, Geert

Jeroen en Bram
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Jeroen en Bram

Beste leden.

Bedankt voor jullie zeer nuttige reacties, jullie hebben ons weer een stapje dichterbij gebracht.Wink

Ook willen wij jullie laten weten dat wij toen we onze Sparta hebben aangeschaft we ook meteen lid zijn geworden van de club.

Groetjes Bram en Jeroen.Over dit topic

Gestart 13 Juni 2015 door Jeroen en Bram

Laatste reactie door Jeroen en Bram


Meest recente posts

sachs motor pakking
Ik heb t niet goed gelezen Geert! Sorry...ging weer te snel. Onder...
20 Mei | 18:25 uur door Ouwe Luuk

Mb50
Het kan goed zijn dat de contactpunten geoxideerd zijn en dat je...
20 Mei | 18:07 uur door pjotr

Jlo g50n snaar ombouwen naar ketting
Daar ben ik van overtuigd Ronald
19 Mei | 21:09 uur door René73

schone benzine
Dank je wel edwin, ik heb nog geen koerier gezien..
18 Mei | 01:15 uur door Ouwe Luuk

Viertakten Sparta Happy snorbrommerke
Hoi Ronald,   Ik heb het artikel  gelezen, ...
13 Mei | 08:05 uur door Rien48

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: