Forum

Dit is een topic in Forum » Sparta » Modellen » Even niets van mij vernomen, maar ik ben er weer met mijn nieuwe uitdaging

Sparta Sport
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Sparta Sport

Dit is mijn Sparta GE50 Sport uit 1961

 

Kan iemand mij zeggen wat wel en wat niet op deze brommer hoort, en hoe het zit met de onderdelen zoals de achternaaf, kettingwielen, sierstripjes van de motorkap, onderste stuk van de kettingkast en standaard e.d. Achternaaf is aan gelast, en ik ben bang dat ik dien niet meer goed ga krijgen.

Ik ga trouwens na de vakantie eerst mijn Sparta GI50 Grand Sport 1966 spuiten en opbouwen. De klus die ik tussendoor had is weer klaar, dus kan ik weer verder met waar ik aan begonnen was.

met vrindelijke groet,

Wim

pjotr
Citeer
Privébericht
Naar profiel
pjotr

Prachtige sparta Wim, gefeliciteerd met deze vondst!

Brommer lijkt mij geheel origineel op de uitlaat demper en de tankdop na.
Nou ja, je mist dan ook de dopmoeren van de motorschermen en de kunststof stermoeren van de gereedschapdeksels maar dat was je vast al wel duidelijk.
Ook mis je de aluminium bumper van het voorspatbord, net zo één als ook op het achterspatbord zit.

Aan een achternaaf (union), kettingwielen, tankdop en een standaard is wel te komen, de rest van de ontbrekende onderdelen wordt denk ik wat lastiger..
Marktplaats goed in de gaten houden en hier evt een oproep doen.

Succes! 

pjotr
Citeer
Privébericht
Naar profiel
pjotr

Sparta GE sport

Ouwe Luuk
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Ouwe Luuk

Hallo Wim, zeker n mooie brommer, nu al in deze staat.. ik zal je een foto appen van de GE van mn maat, dan kun je misschien wat verschillen zien ook. Het stripje voor op de gele plaat zal ook lastig te vinden zijn...

Groet Ronald

Sparta Sport
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Sparta Sport

Geachte Spartavrienden,

Ik heb een vraag m.b.t. het parelgrijs, wat voor veel Spartabrommers gebruikt wordt als achtergrondkleur, en/of hoofdkleur.

Hieronder mijn GE50  die ik helemaal technisch in orde gemaakt. Op de foto ontbreekt het buddyseat, maar dat was niet meer te repareren, en dat wordt nu gerestaureerd. Ik hoop dat een gerestaureerd buddyseat niet als te veel de rest van de staat van de brommer onderuit haalt, maar dat zien we het best als het op de brommer gemonteerd wordt.  Op de foto lijkt de brommer mooier als hij echt is, want met name de tank en het voorspatbord hebben het flink te verduren gehad in de voorbije 58 jaar.De kettingkast heb ik ergens op de kop getikt, en staat in de grondverf, en de bok standaard heb ik via marktplaats gevonden en heeft een lichtblauwe kleur, dus die ga ik beide Parel Grijs spuiten.

Ik heb al parelgrijs gekocht om de grijze delen van mijn GI50 te spuiten, maar nu vraag ik me af of Sparta het parelgrijs voor alle types ongeveer het zelfde heeft gemaakt, omdat ik dan gelijktijdig de grijze onderdelen van de GE en de GI zou kunnen spuiten.

Kan iemand mij vertellen of het Parel Grijs door de jaren heen ongeveer het zelfde is gebleven?

Bij voorbaat hartelijk dank!

Groet WimSparta Sport
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Sparta Sport

Nog even dit, ik heb ook een nette originele uitlaat gevonden, Die kon ik ruilen voor een dikke sigaaruitlaat, die ik nieuw bij RINKY gekocht heb. Maar daar moet ik nog even op wachten. Geduld is een goede zaak.

Ik heb nu een uitlaat die ik tijdelijk ga gebruiken (voor de keuring b.v.) in een PVC-buis staan met water met Caustic Soda, omdat die helemaal vol zat met vette kool. Laat ik vanacht nog staan, maar was al behehoorlijk aan het oplossen. Ik denk dat het een betere manier is als schoon stoken, dat heb ik geprobeerd met de uitlaat die er onder hangt, maar die is hier en daar wat blauw geworden.

Groet Wim.Over dit topic

Gestart 4 Juli 2019 door Sparta Sport

Laatste reactie door Ouwe Luuk


Meest recente posts

Piano snaar GA 50
Hallo allen  Deze pianosnaren worden gemaakt , maar er is een...
26 Maart | 17:59 uur door JarnoJansen

SPARTA GI50 sport 2v vermogen vergroten na vervanging cilinder
Ik heb op mijn  sparta een 32 mm bocht en een fluitdemper....
25 Maart | 13:48 uur door @tje

Koppelingshevel sachs 50/3v afgebroken
Hoi Ronald, De hevel is op het blok afgebroken. Net op het eind...
24 Maart | 12:40 uur door Hengel3V

Binnenpoot voor een Sport 3V
Ik heb nog wel n goede middenbok, stuur me maar een whatsapp...
23 Maart | 21:11 uur door Ouwe Luuk

Gezocht kettingspanners
Hoi Rianne, stuur me maar een whatsapp bericht dan kan ik je een...
23 Maart | 21:09 uur door Ouwe Luuk

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: