Forum

Dit is een topic in Forum » Sparta » Modellen » Graag jullie mening over het aanschaffen van een Sparta brommer

JL
Citeer
Privébericht
Naar profiel
JL

Ik ben net nieuw hier op het Forum en heb een vraag over het aanschaffen van onderstaande brommer.

Sparta

 

Zoals je ziet zijn er een aantal roestpunten te vinden op de brommer en de eigenaar geeft aan dat er een roffel in de uitlaat zit. De brommer is voorzien van een kenteken en rijdt, maar heeft wel een aantal jaren stil gestaan. De eigenaar vraagt er ongeveer 450 euro voor, maar wil hem waarschijnlijk wel verkopen voor 350 euro.

Is dit een goede koop of betaal ik te veel voor deze brommer? Ik heb hem zelf nog niet uitgeprobeerd, maar vraag me af wat kenners er van vinden.

Ik wil de brommer gebruiken voor dagelijksgebruik naar mijn stage.

Graag jullie mening en alvast bedankt.

Gr Jaap

 

hansstevens
Citeer
Privébericht
Naar profiel
hansstevens

Hallo Jaap.

Welkom op het forum,en mocht je over gaaan tot de koop en je vraagt of jij de prijs waard is kan ik je vertellen dat je voor dat geld nog geen goede fiets kunt kopen,,een kenteken is al rond de 250 Euro waard ,dus waar praten we over ,zo te zien is de brommer aardig kompleet en na een goede sevice beur klaaar voor de weg ,tijdens het gebruik zullen er waarschijnlijk wel wat problemen naar voren komen, maar met behulp van de op het forum aanwezige kennis zal dat snel opgelost kunnen worden.

Voor dat je er mee gaat rijden eerst de nodige aandacht besteden aan een paar punten ,de tank is die roest vrij zo niet plaats dan een filtertje tussen de slang naar de carburateur ,ook de carburateur heeft zij aandacht nodig ,dus demonteren en schoonmaken,kijk de bediening kabels na en vervang die  indien nodig de ketting en de tandwielen vergeet niet  die na tekijken banden en remmen zijn natuurlijk de eerste vereiste om daar aandacht aan te geven, alle aandacht en tijd die je aan je brommer besteed ontvang je terug in betrouwbaarheid ,slechte brommers bestaan niet, wel slecht onder houd dooor de berijder,laat af en toe iets van je horen hier op de site ,en door veel te vragen word je nooit dommer.

JL
Citeer
Privébericht
Naar profiel
JL

Bedankt voor je reactie Hans. Ik ga vrijdag kijken naar de brommer en zal het wel even op het forum zetten wanneer ik over ga tot kopen. Bedankt voor de tips hier zal ik zeker rekening mee gaan houden. Als ik nog meer vragen heb zal ik het forum wel af gaan zoeken. 

 

Gr jaap

thijstussengas
Citeer
Privébericht
Naar profiel
thijstussengas

Deze brommer MET kenteken voor E 350,-- dat zou ik meteen doen. Is het zeker waard. Ook als de zijschildjes ontbreken, of zijn ze er alleen even af vanwege de foto ? 

Vooral voor woon-werk-verkeer is het JLO blokje heel geschikt en economisch. Ikzelf gebruik niet anders als JLO G-50 en voor de rest ziet het brommertje er best uit. 

Hans noemde al de aandachtpuntjes op waar je op moet letten, en dan zul je aan dit brommertje waarschijnlijk veel plezier beleven. 

 

Gr. Mathijs

JL
Citeer
Privébericht
Naar profiel
JL

Welk type is deze Sparta dan? Hij gaf zelf aan dat hij voor 1960 is, maar wanneer ik dit met de modellen op de website vergelijk betwijfel ik dat. 

 

Gr jaap

pjotr
Citeer
Privébericht
Naar profiel
pjotr

Hoi Jaap, volgens mij is dit een sparta toer uit 1966 en hij ziet er niet verkeerd uit!

Sucses met het onderhandelen.

Gr. peter.Over dit topic

Gestart 21 Juli 2013 door JL

Laatste reactie door Geert


Meest recente posts

Mijn Batavus TS49 2V: Motorische vragen
Hoi Henk ik heb de pakking zelf gemaakt en het aluminium plaatje...
18 April | 17:23 uur door schreud

Lange motorbeugels sport 2v
Kijk even op marktplaats; "brommertje" biedt ze aan, een knappe set...
16 April | 12:50 uur door Ouwe Luuk

kleur spartamatic
inderdaadf deze ouwe luuk bedankt voor de reactie mvg
15 April | 20:49 uur door Kiwi

Bonjour / hallo d'un français en Sparta ma 50
Sorry, ik kan geen foto's invoegen...van de bromfiets van mijn...
15 April | 19:16 uur door Shadow

Sparta sport historie
Top, bedankt! Heb hem gevonden inderdaad!
8 April | 09:51 uur door JulianBurger

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: