Forum

Dit is een topic in Forum » Sparta » Modellen » Nieuw op forum en vraag over framenummer

Niels2020
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Niels2020

Hallo allen,

Sinds een week of twee ben ik ook lid, omdat ik een lang gewenste hobby heb kunnen realiseren. Enige tijd geleden was ik op zoek naar een oude brommer om op te knappen en mijn voorkeur ging daarbij uit naar een Sparta uit de jaren '60. Na wat zoekwerk heb ik voor een niet al te hoog bedrag een Sparta Sport op de kop kunnen tikken. De brommer heb ik geheel gedemonteerd over kunnen nemen. Er was een sloopmelding op gedaan, dus als het ware heb ik hem van die sloop kunnen redden. Ik ben dan ook van plan de brommer geheel te restaureren en er veel rijplezier mee te gaan beleven. Daarvoor moet de brommer uiteraard opnieuw worden gekeurd (ik heb al even contact gehad met de RDW).

Op het frame is de bekende aluminium sticker aanwezig met de typekeur. Het gaat om typekeur B5015, wat volgens het modellenoverzicht dus een Sparta Sport uit '66, '67 of '68 zou moeten zijn. De onderdelen die ik erbij heb zijn ook allemaal van dat model (o.a. die kunststof zijkappen). Het enige wat ik nog mis is de achterbrug, maar die zal ik vast nog wel ergens kunnen vinden...

Als ik echter het framenummer bekijk, wordt het voor mij ineens onduidelijk. Volgens de gegeven zou dit met een 6, 7 of 8 moeten beginnen, maar het framenummer is: 185844.

 

Ik heb ook al een mail aan Coda gestuurd, maar zij geven aan geen info te hebben, anders dat het volgens hun gegevens een brommer uit 1961 zou moeten zijn, maar het qua onderdelen en frame is toch echt een model uit '66 t/m '68.

 

Het blokje dat ik erbij heb is niet origineel, dat weet ik wel. Het is namelijk het ronde model JLO G50N en niet de vierkante zoals ik in het modellenoverzicht terug zie. Persoonlijk vindt ik dat niet erg, want ik vindt dat wel een mooi blokje.

 

Kan iemand mij misschien helpen aan meer info omtrent het framenummer? Zou dit problemen kunnen gaan opleveren bij het laten keuren van de brommer?

 

NielsOver dit topic

Gestart 14 April 2020 door Niels2020

Laatste reactie door Niels2020


Meest recente posts

Piano snaar GA 50
Hallo allen  Deze pianosnaren worden gemaakt , maar er is een...
26 Maart | 17:59 uur door JarnoJansen

SPARTA GI50 sport 2v vermogen vergroten na vervanging cilinder
Ik heb op mijn  sparta een 32 mm bocht en een fluitdemper....
25 Maart | 13:48 uur door @tje

Koppelingshevel sachs 50/3v afgebroken
Hoi Ronald, De hevel is op het blok afgebroken. Net op het eind...
24 Maart | 12:40 uur door Hengel3V

Binnenpoot voor een Sport 3V
Ik heb nog wel n goede middenbok, stuur me maar een whatsapp...
23 Maart | 21:11 uur door Ouwe Luuk

Gezocht kettingspanners
Hoi Rianne, stuur me maar een whatsapp bericht dan kan ik je een...
23 Maart | 21:09 uur door Ouwe Luuk

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: