Forum

Dit is een topic in Forum » Sparta » Modellen » Sparta-NGK racer.

thijstussengas
Citeer
Privébericht
Naar profiel
thijstussengas

O.K. en dan nu even iets anders. Vorige week was ik op bezoek bij Ton Buitenhuis. Ton is niet alleen een brommerfanaat, maar ook een 50-cc racer, en dan wel op het circuit.  Bijzonder is niet alleen het racen, Ton bouwt zijn racers ook zelf.

Nu is er hier in Zeeland de laatste tijd iets bijzonders aan de hand. Niet alleen mag Sparta zich verheugen met steeds meer belangstelling voor de brommers, zelfs verstokte Kreidler en Zündapp fanaten draaien helemaal door, en kiezen voor Sparta. O.K; ik heb zelf wel m'n best gedaan om Sparta onder de aandacht te brengen.In de komende Koerier kunnen jullie meer over deze ontwikkeling lezen ! 

Maar waar 't hierom gaat; Ton is nu vastbesloten en 100% replica van de Sparta-NGK racer te bouwen, en deze ook daadwerkelijk bij de 50-cc races te gaan berijden, en vervolgens ook prijzen te winnen. (Dat laatste spreekt met een Sparta natuurlijk voor zich.)

Op onze mooie nieuwe site staat e.a. over deze wonderbrommer, maar Ton wil graag gedetailleerde gegevens die nodig zijn om deze machine te bouwen.

Dit is een serieus project, en zeker een oppepper voor ons merk, dus als je iets, wat dan ook weet, om dit project van de grond te krijgen laat het dan weten!

Tot slot nog een fotootje van het laatste project uit de Buitenhuis-Stal.Dit is genomen vlak voor deze racer naar de toelatingskeuring ging.

thijstussengas
Citeer
Privébericht
Naar profiel
thijstussengas

Was dit model zo geheim, dat vandaag de dag nog steeds niemand er iets van af weet ?  Wie kan me verder helpen, want Ton staat te popelen. Tongue out

 

Mathijs

electronicasmurf
Citeer
Privébericht
Naar profiel
electronicasmurf

er heeft in de bromfiets een stuk over gestaan, en tussen de documentatie hie rop het forum staat ook nog wel wat. In de bromfiets staat geloof ik ook wie nu de eigenaar is.

Maarten
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Maarten

ik wens hem heel veel sterkte bij het nabouwen, van het motorblok zijn maar twee exemplaren gegoten, waarvan 1 is doorontwikkeld tot het definitieve model. Oftewel het is eigenlijk een nagenoeg onmogelijke opgave, of hij moet ook zelf carters e.a.d kunenn gieten.

electronicasmurf
Citeer
Privébericht
Naar profiel
electronicasmurf

maten opnemen en uit een massief blok frezen, of de originele tekeningen hebben.

Aluminium gieten is nog zelf te doen, als je maar goede luchtkanalen maakt en een goede mal. Makkelijk is het zeker niet, Staat ook nog op mijn "ooit te doen" lijstje.

thijstussengas
Citeer
Privébericht
Naar profiel
thijstussengas

Ja, dat klopt Stephan, het carter is uit één stuk gefreesd, wat echt niet gebruikelijk is. Ik denk wel dat die methode een heel sterk blok oplevert.  Een echte one-off dus. Het blok heeft uiterlijk iets weg van een kreidler blok, dus die kortere route is verleidelijk.

De artikelen op onze site over de racer zijn natuurlijk interessant, maar niet genoeg om er een na te bouwen. Ik meen me te herinneren dat de racer in bezit is van de fabriek zelf. Of ze bereid zijn een kopie van b.v. de frame-tekening te delen.......? Ik denk dat maar eens even Apeldoorn moet bellen! Foot in mouth Ik zal so-wie-so ook bij "de Bromfiets" kijken.

Voor de duidelijkheid; Ton Buitenhuis weet wel wat hij doet ALS hij eraan begint. Ik zou er zelf nooit aan beginnen, maar het lijkt me wel leuk als we weer eens een Sparta in de "borrelglaasjes-klasse" zouden tegenkomen.

 

MathijsOver dit topic

Gestart 25 Februari 2012 door thijstussengas

Laatste reactie door bertvanamersfoort


Meest recente posts

Mijn Batavus TS49 2V: Motorische vragen
Hoi Henk ik heb de pakking zelf gemaakt en het aluminium plaatje...
18 April | 17:23 uur door schreud

Lange motorbeugels sport 2v
Kijk even op marktplaats; "brommertje" biedt ze aan, een knappe set...
16 April | 12:50 uur door Ouwe Luuk

kleur spartamatic
inderdaadf deze ouwe luuk bedankt voor de reactie mvg
15 April | 20:49 uur door Kiwi

Bonjour / hallo d'un français en Sparta ma 50
Sorry, ik kan geen foto's invoegen...van de bromfiets van mijn...
15 April | 19:16 uur door Shadow

Sparta sport historie
Top, bedankt! Heb hem gevonden inderdaad!
8 April | 09:51 uur door JulianBurger

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: